Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Kredi kartına komisyon oyunu: Paranızı faiziyle birlikte geri alabilirsiniz
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Tüketici Konfederasyonu, ek ücret talep edilmesinin kanunlara aykırı olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, tüketicilerin para iadelerini…
Yüksekova’da doğal gaz heyecanı: Meşalenin yakılmasına günler kaldı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yürütülen doğal gaz çalışmaları yüzde 95 oranında tamamlanırken, meşalenin yakılmasına ise günler…
Gözler Merkez Bankası faiz kararında
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın toplanacak. Toplantıdan çıkacak oran merakla beklenirken, ekonomistler faizin yüzde…